Op de St. Victor geven we Engels aan de leerlingen van alle groepen. We doen dit met de methode Groove.me  De methode maakt gebruik van muziek en is in staat om steeds te vernieuwen en dus actueel te blijven. 
 
Muziek leent zich uitstekend voor lessen Engels in groep 1 t/m 4. Jonge kinderen willen immers niets liever dan zingen, dansen en bewegen. De liedjes voor de kleuters sluiten aan bij de thema's die gangbaar zijn in de onderbouw, zoals de seizoenen en dieren. Ook zijn er everyday songs (routineliedjes) voor de kleuters in het Engels, om samen mee te zingen. In groep 3 en 4 worden de thema's herhaald en uitgebreid. Hier gebruiken we aansprekende en eenvoudige popliedjes en sing along songs die de leerlingen deels zullen herkennen en meezingen. Het digibord is het uitgangspunt van de lessen maar Groove.me biedt daarnaast ook activiteiten voor in de kring of in kleine groepjes.
 
U kunt deze video bekijken om een indruk te krijgen van de methode Groove.me voor de onderbouw.
https://youtu.be/OLR1Qbzmp8E


Groove.me is altijd up-to-date met jaarlijks nieuwe songs. Voor groep 5/6 en voor groep 7/8 worden er ieder jaar 8-12 nieuwe lessen toegevoegd bij gloednieuwe songs. Deze songs worden samen met leerkrachten en leerlingen uitgezocht. Ieder jaar zijn er ook twee lesspecials bij actuele thema's, zoals de Christmasspecials en de Songfestivalspecials.
 

U kunt deze video bekijken om een indruk te krijgen van de methode Groove.me voor de bovenbouw

https://youtu.be/43wskyJ5wrg

(de video's geven een indruk van de methode. De video's zijn niet op onze school gemaakt.)